comutator privat

 
Pentru societăți comerciale de toate genurile este o mare povară adminsitrarea traseelor și urmărirea scopului în care s-au efectuat. Vehiculele care rămân în folosința angajaților permanent, degeaba sunt echipate cu o soluție de localizare prin GPS și pot fi urmărite în timp real, separarea traseelor privat-firmă necesită un efort suplimentar deosebit.

La echipamentul Ecomitive AVL există posibilitatea să fie conectat un comutator privat-firmă. Cu apăsarea butonului, șoferul decide dacă drumul care urmează să efectueze  va fi în interes personal sau al companiei. Acest comutator este interconectat cu echipamentul de monitorizare GPS, datele furnizate  sunt stocate într-un server de date și pot fi interogate de câte ori este nevoie. Modulul de rapoarte al aplicaței online de monitorizare flotă poate genera din istoric  traseele efectuate de vehicule în scopul verificării periodice, traseele în interes personal  sunt marcate cu steluță, diferențiind astfel de traseele companiei. La alegerea companiei  există posibilitatea de a elimina datele personale din traseele private, se vor elimina toate datele confidențiale, locații, adrese și drumul parcurs, vor apărea doar kilometrii efectuați de vehicul, astfel respectând pe deplin dreptul la confidențialitate al angajaților.

Modulul de urmărire trasee al aplicației de monitorizare flotă poate genera rapoarte și statistici complexe, toate datele pot fi exportate în formă tabelară pentru a facilita astfel transferul datelor în aplicații conexe, contabilitate, administrare și altele.
 

COMUTATOR SERVICIU-PRIVAT


 
Funcționare în mod privat

Prin instalarea unui comutator normal la unitățile de monitorizare GPS și configurarea lor ca atare, se pot diferenția, separa, două moduri de funcționare: privat – serviciu.
În modul privat datele măsurate și trimise de către unitatea de monitorizare GPS vor fi vizibile numai persoanelor cu drepturile necesare de vizualizare. 

 Comutator Privat  
 

Toate traseele vor fi considerate private și vor avea vizibilitate limitată când comutatorul este setat pe poziția privată cel puțin odată  între timpul pornirii motorului și 1 minut după oprirea și scoaterea cheii din contact.

În cazul privat, pe ecranul MONITORIZARE al aplicației de monitorizare flotă, vehiculul va apărea cu pictogramă de culoare gri și în poziția ultimei locații cunoscute. 


 aplicației de monitorizare flotă
 

În cazul privat, pe ecranul ANALIZĂ al aplicației de monitorizare flotă, traseele NU vor afișa locațiile de pornire și sosire, respectiv detaliile traseelor nu vor fi viziblie pe grafic și pe hartă.

În cazul privat, rapoartele FAZ nu vor afișa locațiile de pornire, sosire, respectiv kilometrii vor fi defalcați în două (privat/serviciu), iar în raportul Pontaj traseele private nu se iau în considerare.


FAZ
                                       

Pentru configurarea acestei opțiuni:

Pasul 1: Setare Vehicul cu comutator personal

Pasul 2: Configurare canal specific pentru comutator (canal analog) Atenție: pentru aceasta funcționalitate trebuie folosit canalul Analog6.