întrebări frecvente (FAQ)

FAQ
1. Se poate folosi pe orice sistem de operare aplicația de monitorizare flotă?

Da, nu există limitare în acest sens, aplicația poate rula pe orice sistem care are un browser.
 
2. Există posibilitate de izolare a datelor care vor fi stocate pe server?

Dacă clientul, din motive de securitate, nu dorește stocarea datelor pe serverele noastre, la cerere datele pot fi stocate direct pe serverele lor. În aceste cazuri, specialiștii noștri în informatică vor comunica ce echipamente vor fi necesare pentru o funcționare corectă a sistemului de monitorizare flotă.
 
3. Ce se întâmplă în cazul în care vehiculul monitorizat părăsește ocazional țara, o să avem costuri suplimentare cu comunicația?

Sistemul de monitorizare GPS funcţionează atât pe teritoriul ţării, cât şi în străinătate. În cazul în care nu considerați necesară urmărirea online, se poate bloca serviciul de roaming. Unitatea de bord va înregistra datele în memoria internă, care are capacitate pentru un drum de aproximativ 10.000 de km. După ce vehiculul ajunge în zona acoperită cu semnal GSM național, va începe automat trimiterea datelor spre serverul de date.
 
4.  Care este diferența între controlul consumului de combustibil cu sonda litrometrică și sonda originală?

Cea mai mare diferență se reflectă prin precizia de măsurare. Sonda litrometrică are precizie de măsurare sub 1%, dar necesită costuri suplimentare cu montarea sondei litrometrice. Controlul consumului de combustibil prin sonda originală are marjă de eroare de 3-8%, din care rezultă că furtul din rezervoare cu capacități mari nu poate fi depistat în timp util, însă nu necesită investiție suplimentară.
 
5. Se poate detecta furtul de combustibil de 5 litri?

Da, se poate, deoarece sonda litrometrică detectează orice scădere sau creștere a nivelului de combustibil din rezervor cu o precizie ridicată.
 
6. Care este timpul de actualizare pe hartă?

Actualizarea se optimizează automat, urmărind variațiile de date interceptate de echipamentul de monitorizare GPS.  Astfel, unde apar evenimente noi sistemul va transmite mai des, iar în cazul în care nu sunt variații mari, sistemul va transmite mai rar. De obicei în regim național în timpul deplasării se actualizează din 2-5 sec, iar în staționare aproximativ 15 secunde. În regim internațional în timpul deplasării la 5 minute, iar în staționare la interval de 10-30 de minute.
 
7. În cazul în care se întâmplă o defecțiune, cine este responsabil?

Dacă apare orice defecțiune a sistemului de monitorizare GPS, aceasta va fi remediată de către echipa FomcoGPS în cel mult 4 zile, dacă vehiculul este pus la dispoziția specialiștilor de la departamentul de intervenții. Totodată se va face o expertiză, o cercetare a cauzei defecțiunii.
 
8. Cât timp durează montarea unui sistem de monitorizare GPS cu măsurare nivel combustibil?

Diferă de complexitatea montajului, de exemplu un montaj de GPS pe un cap tractor cu 2 rezervoare durează aproximativ 4 ore.