descărcare tahograf de la distantă

descărcare tahograf de la distantă

Echipamentele  marca "Ecomotive" sunt echipamente de localizare prin GPS, utilizate pentru localizare și colectare de date, care permit transferul informațiilor colectate la server prin rețeaua GSM. Aceste echipamente sunt  prevăzute cu posibilități multiple de conectare la diferiți senzori, se poate interconecta și cu o unitate de descărcare de la distanță a tahografului digital.

Echipamentele de localizare prin GPS  Ecomotive Midi pot fi echipate cu module de descărcare tahograf de la distanță, sunt recomandate firmelor de transport mici și mijlocii, care doresc să respecte legislația în vigoare.
Echipamentul GPS se va conecta prin CAN bus la tahograful digital, astfel având posibilitatea descărcării complet automate a datelor. Prin această cale se pot descărca atât datele stocate pe tahograf, cât și cele de pe cartela șofer.
 
Utilizând soluția noastră de descărcare tahograf de la distanță, parte integrată a sistemului de monitorizare prin GPS, companiile de transport nu mai trebuie să se preocupe cu tahografele digitale instalate pe mijloacele lor de transport de trafic intern și internațional.
 

Beneficii obținute prin descărcare tahograf de la distanță

  • Control în timp real și permanent al flotei
  • Descărcările obligatorii sunt declanșate automat și la timp
  • Fără riscuri de a fi amendat din cauza descărcărilor nefectuate la timp
  • Economii financiare importante, vehiculul nu trebuie să se deplaseze periodic la sediu pentru descărcarea tahografului
  • Economie de costuri, eliminarea personalului responsabil pentru managementul tahografelor digitale
  • Compatibilitate atât cu TachoSafe Lite cât și cu TachoSafe WEB

Principiu de funcționare:

"TachoSafe Remote Download GPRS" descarcă de la distanță tahografele digitale. Unitatea de descărcare de la distanță (RDU) este permanent instalată în vehicul, fiind interconectată la unitatea de monitorizare GPS și totodată conectată la tahograful digital. Procesul de descărcare tahograf este coordonat de un server de descărcare de la distanță (Remote Download Server).

Aplicația care lansează comanda de inițiere al procesului de descărcare a datelor, TachoSafe RDU Manager trebuie să fie instalată pe o stație locală, cu conexiune la internet. La această stație trebuie să fie legat și cititorul de smartcard.

Descărcarea datelor se execută în background și pot fi setate diferite alerte de detectare de erori.

Datele descărcate vor fi transferate către un server de la distanță și stocate, de unde vor putea fi reinterogate la nevoie. Transferul de date se realizează prin rețeaua GSM, folosind canalul de date GPRS al sistemului de localizare prin GPS. Există alternativa de încărcare a datelor într-un cont online, unde acestea pot fi stocate, ordonate și evaluate prin rapoarte în concordanță cu AETR 561.

GPRS